HomeHomeHomeNewszelfbouwWhite

 

101 Baljuwsteeg Delft

 

101Ext

 

Transformatie van een voormalige jongerenopvang in het centrum van Delft naar een stadswoning met een ruime stadstuin aan de zuidzijde. Om meer ruimte te maken is de kap opgetild en voorzien van dakkapellen. Vrijwel de gehele begane grond is vrij gemaakt en voorzien van een zeer transparante stalen pui naar het terras met openslaande deuren. De vloerafwerking met leisteen loopt door als buitenterras. Door het overstekende dak blijft de zon in hoogzomer buiten en kan toch in de wintertijd de zonnewarmte benut worden.

Het plan is volledig tot en met het kleinste detail specifiek uitgewerkt inclusief het interieur. Dat is in nauw overleg met de opdrachtgevers tot stand gekomen. Bijvoorbeeld de vrijwel onzichtbare stalen binnenkozijnen zoals Rietveld ze al gebruikte. Ook zijn voor de leveranciers (o.a. staal) volledige onderdeeltekeningen geleverd. De buitenberging met roosterafscheiding is als één geheel met de erfscheiding vormgegeven.

Aannemer: Van Bemmelenbouw, Delft

Tuinontwerp: René Santema, Den Haag

Constructieadvies: bureau Schaeffer, Arthur van Noort, Delft

Ontwerp 2009 - 2010

oplevering fase 1 (BG) eind 2010

oplevering fase 2 eind 2011

Spijtig te vermelden dat Veerle op jonge leeftijd is overleden en maar zo kort van haar fijne woning heeft kunnen genieten.

103Top

 

103Top

101Cel1

109Top

103Top

W335

W720