HomeHomeHomeNewszelfbouwWhite

 

103 Ontmoetingscentrum Capelle a/d IJssel - Inbouw

 

101Ext

 

Het indelen van een casco deel in één van de torens bij het station Schollevaar. Het ontwerp van de gebouwen is van Kokon architecten.

Voor de bewoners is een ontmoetingscentrum ontworpen en daarnaast een voorziening voor dagbesteding van ASVZ. Deels zijn de ruimten koppelbaar voor het organiseren van grotere bijeenkomsten. De uitdaging zat in het vinden van ruimte voor de voorzieningen en installaties die allen in de rugwand zijn georganiseerd. Het geheel vormgegeven met een kasten wand met gefineerde deuren. Voor het bereiken van een aangename akoestiek is een geperforeerd plafond toegepast mede om de geluidoverlast naar bovengelegen appartementen te beperken.

Daarnaast zijn op de 1e verdieping nog een 4-tal woningen in een vrije ruimte in het casco ingebouwd. 2 eenheden gelijk aan de overige in het complex, de andere 2 als aparte invulling. Ook de ontsluiting hiervan verbeterd door puien te plaatsen die visueel contact met de lifthal op de begane grond van het gebouw mogelijk maken en meer daglicht naar binnen brengen.

Diverse aanpassingen aan het complex zijn ontworpen voor Vestia om de bruikbaarheid, toegankelijkheid en beheersbaarheid te verbeteren, tevens in de buitenruimte.

Opdrachtgever: Vestia

Aannemer: Van Wijnen, Stolwijk

Installatieadvies W: DH installatieadvies

Installatieadvies E: Beekink

Ontwerp 2011 - 2012

oplevering gefaseerd 2012 - 2013

103Top

 

103BG

103Verd