HomeHomeHomeNewszelfbouwWhite

 

1506 Appartementen Spoorzone Delft - Schetsplan 2016

 

101Ext

Voor een bouwgroep in oprichting (CPO) is een schetsplan ontworpen voor een kavel in het Van Leeuwenhoek Kwartier in de Spoorzone te Delft. Voor deze specifieke kavel met een 3-zijdige orientatie is een plan bedacht waarin 8 appartementen en een bedrijfsruimte een plek kunnen krijgen. Parkeren dient op eigen terrein plaats te vinden, in dit geval zijn er 6 (afsluitbare) plaatsen op maaiveldniveau en tevens een ruime algemene rijwielstalling. Vanwege de ligging met de straatgevel op west en aan de andere zijde een hof met doorgang naar het te ontwikkelen park is het trappenhuis tactisch geplaatst: Het geeft door de transparantie uitzicht op hof en park zowel via de entreehal als steeds vanuit de lifthallen. Buitenruimten van de appartementen zijn aan de straat gelegen met avondzon, de bedrijfsruimte op de begane grond heeft deels een flinke hoogte waar een insteekvloer mogelijk is. Door een compacte ontsluiting zijn er 2 ruime woningen per laag mogelijk. De bovenste verdieping bevat een grotere woning en een gemeenschappelijke ruimte met daktuin.

Met eenvoudige en subtiel ontworpen gevels is een interessant gebouw geschetst. Door een kleine geleding in de straatgevel oogt het als twee gecombineerde gebouwen die een sterke onlosmakelijke eenheid vormen. De organisatie van de plattegronden is helder en een aantrekkelijke hoge entreehal is verbonden met een tweede toegang vanuit de hof.

Om een hoge mate van indelingsvrijheid en aanpasbaarheid te bereiken wordt een doordacht constructief systeem ingezet wat iets meer ruimte vraagt maar waarbij de basiseisen op gebied van geluidwering onderling altijd gewaarborgd blijven. Alle installaties en met name leidingen van de woningen bevinden zich altijd binnen het inbouwpakket van het casco. Een wand verplaatsen betekent dan ook dat de installaties en kanalen eenvoudig mee aangepast kunnen worden. Het geeft ook vrijheid in het kiezen van bijvoorbeeld de plek van de keuken.

De planontwikkeling heeft plaatsgevonden in samenwerking met Studio Huijgens.

Schetsplan augustus 2016

 

101Ext

101Ext

 

 

W720