HomeHomeHomeNewszelfbouwWhite

 

1701 Zero energie woonhuis - concept - ontwikkeling

 

Rotterdamseweg - Delft

 

Zero energy woonhuis op een bijzondere locatie

Dit is een ontwerpvoorstel voor een volledig energie-neutrale woning op deze langgerekte kavel. Het is een plan om te laten zien wat mogelijk is op deze lokatie.
Behalve de entree en traphal is de woning vrij gesloten naar de Rotterdamseweg en opent zich naar de waterzijde met een flinke glaspui en een doorlopende vlonder. De grenzen van het bestemmingsplan zijn opgezocht en er is beperkt gebruikgemaakt van de mogelijkheid de grenzen iets op te rekken voor het ontwerp van dit moderne woonhuis.
Het woonoppervlak (inclusief de installatieruimte, het GO) bedraagt circa 160 m2. De bouwconstructie wordt licht uitgevoerd ivm het bouwen op de waterkering van Delfland.

De woning wordt uitgerust met PVpanelen (5400 Wp) voor opwekking van alle benodigde elektriciteit, opslag in accu’s, ook die van de auto. Voor verwarming en warm tapwater is een warmtepomp aangesloten op de naastliggende Schie als enorme watervoorraad, in de zomer te gebruiken voor koeling. De flinke zonnecollectoren leveren circa 27 GJ per jaar aan warmte op wat bijvoorbeeld in een buffervat gevuld met speciaal zout wordt opgeslagen. Deze combinatie moet voldoende zijn om ook in de winterperiode energie te kunnen genereren.

De chemische reactie van de zoutoplossing geeft gecontroleerd warmte af. Dit bevindt zich op dit moment wel nog in een researchstadium, een proefopstelling zal meer gegevens gaan opleveren. Met berekeningen zullen de maatregelen worden afgestemd en onderbouwd. Minder experimentele maatregelen worden daarin uiteraard bekeken.

Als je interesse gewekt is neem contact op voor vrijblijvend overleg. De kavel is op dit moment (maart 2017) nog steeds te koop.

 

1503-P1503-P

W720