HomeHomeHomeNewszelfbouwWhite

 

Olifantenvoetenstempelmachine

 

101Ext

 

 

Object voor de manifestatie 'Sculptoer" tijdens het straattheaterfestival 'Mooi Weer Spelen' in het centrum van Delft.

Olifantenvoetenstempelmachine die niet tot doel had een verfijnd beeldwerk op zich te zijn maar zelf een performance is. Het beeld van het object zal naar de omstanders geen directe relatie oproepen met het spoor wat wordt achtergelaten. Hij is ook duurzaam gebouwd met vele onderdelen uit hergebruikt materiaal zoals oude kabelhaspels en delen van de oude taptoe-tribune's.

Voor de bepaling van de dynamische onderdelen is een simulatie in een programma (anno 1993 !) uitgevoerd met dank aan Richard Versluijs hiervoor. De voeten moeten namelijk wel stilstaan op het wegdek terwijl het geheel voortgaat. Uitgevoerd als stempels worden de voeten tussentijds voorzien van een nieuw laagje (kalk)verf. Uiteindelijk werden de afdrukken zeer precies en voorzichtig geplaatst zoals een olifant dat ook doet.

Enig spektakel leveren de wat bizar bewegende delen wel op, ze steken ruim boven het publiek uit. Het object leverde grote waardering op van omstanders en tijdens het festival aanwezige professionele straattheater gezelschappen.

Uitvoering: zomer 1993

Eind 2020 is de machine in onderdelen zoveel mogelijk naar materiaal gesorteerd bij Avalex ingeleverd.

 

 

103Top

OVSMfoto1